Albatross

8 Okt

Bloggen var tyst igår. Lika tyst som det var från vårt håll lika snabbt sjönk det dagliga besökarantal vi börjat bygga upp under den vecka vi varit igång. Nåväl… Lilla Elsa fick vår fulla uppmärksamhet och vi njöt alla tre av varje sekund. En sådan kväll får ”plikten” vänta… ;-)

En helt annan kväll, för någon månad sedan, roade jag mig med att på några timmar sträckläsa Hans Gunnarssons Albatross.

Ett par – vars förhållande är på upphällningen – hyr en perifert liggande stuga över sommaren med deras bullterrier och lådvin som sällskap. Där hittar mannen ett set med golfklubbor och söker så småningom upp den närbelägna golfbanan, som tillsammans med lådvinet och den alltmer tilltagande förvirringen kommer att koppla honom i ett allt starkare vansinnesgrepp…

Trots att jag personligen inte gillar golf sådär nämnvärt mycket uppskattade jag varenda mening i denna speciella bok. Även de detaljerade avsnitten från golfbanan som  allt emellanåt flikas in som ackompanjemang (tillsammans med bl.a. en alltmer häftig alkoholkonsumtion) till hans resa mot vanföreställningsvärldens utkanter. Det är humor, det är isande spänning, det är sanslöst och det inbjuder till roande sträckläsning.

Jag ger Albatross fyra prickar av sex.

/Jocke

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: