Picasso valde också Kristinehamn

8 Dec

Det var ett tag sedan någon av oss dammade av något what so ever här inne. Det har varit tungt med Emms nedstämdhet och som extra lök på laxen åkte hela familjen i tur och ordning – som smultron på ett strå – på vinterkräksjukan nyligen. Måste finnas angenämare sätt att nå den nedre målvikten på får man anta…

Hur som helst. Jag har läst Marcus Grahns Picasso valde också Kristinehamn. Som titeln antyder rör det sig om en värmlandsbaserad handling. Huvudpersonen Emanuel Götstedt är gift med Louise. Ett äktenskap som gått i stå och som når sin nedersta kulmen i en dispyt om en apelsin under det att Emanuel hoppar av tåget, som skulle föra dem till Oslo, och lämnar henne. I sin ånger över detta vill han återfinna henne och slår sig i slag med sin forne kompis Robert och jakten på henne och det liv som ju trots allt var så bra börjar.

Får man gilla det lilla? Varför skulle inte ett svenneliv i en värmländsk småstad duga?  Detta är en bok skriven i ett skönt och rappt tempo och med en humoristisk underton. 

Skönt att Marcus bara var 24 när han skrev den, vilket borde innebära att det kommer att komma betydligt mer från honom. Vilket jag ser fram mot.

Fyra prickar av sex.

/Jocke

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: